Fysik
Tid og hastighed
05. februar 2008 af
Yinyang (Slettet)
J r i tvivl om flg. opg. Håber nogen vil hjælpe mig, tak.
Fly A med V=500 m/s er 10000 m bag fly B med v=400 m/s. Fly A fyrer missil af med accelerationen 100 m/s. Hvor lang tid tager det messilet at nå fly B?
Jeg tænkte på at bruge formlen v=v(nul)+a(delta)t men den duer vel ikke her når der er tale om 2 hastigheder fra forskellige objekter?
Fly A med V=500 m/s er 10000 m bag fly B med v=400 m/s. Fly A fyrer missil af med accelerationen 100 m/s. Hvor lang tid tager det messilet at nå fly B?
Jeg tænkte på at bruge formlen v=v(nul)+a(delta)t men den duer vel ikke her når der er tale om 2 hastigheder fra forskellige objekter?
Svar #1
05. februar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Du kan opstille ligningen s=s0+v0*t+½a*t^2 for missilet og for fly B. Missilet indhenter fly B når s=s. s0 for missilet er 0, og for fly B er det 10000m. v0 for missilet er 400m/s og for fly B er det 500m/s. Accelerationen er 100m*s^-2 for missilet og 0 for fly B.
Svar #2
05. februar 2008 af bboblzs (Slettet)
afstanden mellem de to fly som funktion af tiden er givet ved s(t)=10000-100*t
Der er desuden er missil med en acceleration.
Afstanden mellem missil og B er s(t)=10000-0,5*100*t^2-100*t
Find t når s(t)=0
Der er desuden er missil med en acceleration.
Afstanden mellem missil og B er s(t)=10000-0,5*100*t^2-100*t
Find t når s(t)=0
Skriv et svar til: Tid og hastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
