Matematik
Kort opgave men svært opg..?
06. februar 2008 af
Dimentica (Slettet)
Hej jeg har en meget kort opgaven, men noget svær:
Jeg har funktionen f(x)=(2*x^2+ax-3)/(x+3)
Jeg får indvidere opløsyt at når x går mod -3 går hele funktionen mod -7, dvs. f(x)=7
Så står der jeg skal bestemme a..
hvordan skal jeg gøre det..
på forhånd tak
Jeg har funktionen f(x)=(2*x^2+ax-3)/(x+3)
Jeg får indvidere opløsyt at når x går mod -3 går hele funktionen mod -7, dvs. f(x)=7
Så står der jeg skal bestemme a..
hvordan skal jeg gøre det..
på forhånd tak
Svar #2
06. februar 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Det kræver vist l'Hopitals regel! Brøkens grænseværdi bliver kun endelig, hvis også tælleren går mod nul når x går mod -3. Løs derfor 2*(-3)^2+a*(-3)-3=0 med hensyn til a. Det giver vist a=-5. Se om ikke det passer med den ønskede grænseværdi... Det gør det vist ikke, f går mod -17 ifølge mine udregninger... Du må ikke skrive f(-3)=-17 for f er ikke defineret i -3!
Skriv et svar til: Kort opgave men svært opg..?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
