Matematik

potens

06. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)
Hej,

hvad skal man gøre hvis man får et resultat der hedder: (16/18)^3 og man har fået besked på at reducer.

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2008 af dnadan (Slettet)

16/18 kan forkortes som en begyndelse.

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2008 af mathon

(16/18)^3 = (8/9)^3 = (8^3/9^3) = (2^3)^3/(3^2)^3 = (2^9/3^6),

da
(a/b^n = a^n/b^n
og
(a^n)^p = a^(n*p)

Skriv et svar til: potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.