Fysik

Fysik hjælp!!!

18. august 2004 af hej (Slettet)
sidder lige og har problemer med denne opg; håber der er nogen der kan hjælpe...

Radio- og TV-signaler er elektromagnetiske bølger, der bevæger sig med lysets hastighed c=3,00*10^8m/s

a) hvor lang tid er et radiosignal om at tilbagelægge 1000km?

b) hvor langt kommer et lydsignal i samme tidsrum?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2004 af frodo (Slettet)

a) v=s/t <=> t=s/v, husk nu at enheden for c er m/s, hvorfor s indsættes i meter!

b) s=t*v, her bruger du den lige fundne tid, og så lydens hastighed, som jeg mener er noget med 340 m/s

Brugbart svar (1)

Svar #2
18. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

a) stil det op som en ligning:
på 1 sek. kommer lyset 3,00*10^8m, og på x sek. kommer lyset 1000 km, dvs 10^6 m...

b)lydsignal?

Brugbart svar (1)

Svar #3
18. august 2004 af Peden (Slettet)

b) Find lydens hastighed og sammenlign, det står sikkert bag i bogen.

Brug eventuelt www.google.com skriv speed of sound i søgefeltet.

Svar #4
18. august 2004 af hej (Slettet)

skal jeg lave 1000km om til meter, og dividere det med 3,00*10^8m/s

Brugbart svar (1)

Svar #5
18. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

jep!! i hvert fald i a =)

Skriv et svar til: Fysik hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.