Kemi
Aktuel konc.?
07. februar 2008 af
887 (Slettet)
Til 10,00mL havvand sættes overskud af sølvnitrat, hvorved havavndets indhold ag Cl- fældes fuldstændigt som AgCl(s)
Det udfældede AgCl frafiltreres g tørres, hvoefter det vejes. Det udfældede AgCl viser at være 0,740.
Berregn den aktuelle koncentration af Cl- i havvandet.
hvordan gør jeg?
Det udfældede AgCl frafiltreres g tørres, hvoefter det vejes. Det udfældede AgCl viser at være 0,740.
Berregn den aktuelle koncentration af Cl- i havvandet.
hvordan gør jeg?
Svar #1
07. februar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Først finder du stofmængden af Cl:
n(Cl)=m(AgCl)/M(AgCl)
Koncentrationen af Cl finder du så ved:
[Cl]=n(Cl)/V
Husk at lave volumet om til L for at få koncentrationen i M.
n(Cl)=m(AgCl)/M(AgCl)
Koncentrationen af Cl finder du så ved:
[Cl]=n(Cl)/V
Husk at lave volumet om til L for at få koncentrationen i M.
Skriv et svar til: Aktuel konc.?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
