Kemi

reduktion

07. februar 2008 af surey (Slettet)
Hvor mange gram methanol kan laves fra reduktionen af 18.0 g CO med adgang til H2

CO(g) + 2H2 (g) --> CH3OH


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2008 af mathon

CO(g) + 2H2 (g) --> CH3OH, hvoraf kan læses
1 mol CO ækvivalerer 1 mol CH3OH dvs.
28 g CO ækvivalerer 32 g CH3OH

18.0 g CO ækvivalerer x g CH3OH
og

x/32 = 18.0/28, hvoraf

x = (18.0/28)*32 = 20,6

med overskud af H2, kan
18.0 g CO TEORETISK udvikle 20,6 g CH3OH


Skriv et svar til: reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.