Matematik

To ligninger med 2 ubekendte (cos/sin)

07. februar 2008 af KlasV (Slettet)
Hey!

Jeg har her to ligninger med 2 ubekendte som jeg ikke ved hvordan jeg skal løse :(
Håber der er nogen der kan hjælpe mig lidt :)

Men her er de så:

c1 * cos(pi/2) + c2 * sin(pi/2) = 3

c1 * cos(2pi/3) + c2 * sin(2pi/3) = 5

Mvh Kv

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2008 af mathon

cos(pi/2)*c1 + sin(pi/2)*c2 = 3
cos(2pi/3)*c1 + sin(2pi/3)*c2 = 5, som giver

0*c1 + 1*c2 = 3 <=> c2 = 3
-0,5*c1 + sqr(3)/2*c2 = 5, hvoraf

-0,5*c1 + sqr(3)/2*3 = 5...gang med 2

-c1 + 3sqr(3) = 10

c1 = 3sqr(3)-10 = -4,80385

konklusion:
(c1;c2) = (-4.80385;3)

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2008 af lottefar (Slettet)

Du kan selvfølgelig gøre som mathon, hvis du vil tjekke efter på lommeregnere opskriver du matrixsystemet og løser det på rækkereduceretechelonform eg.; rref([[cos(pi/2), sin(pi/2), 3][cos(2pi/3), sin(2pi/3), 5 ]]) og du vil så få det samme svar som mathon giver.

Svar #3
07. februar 2008 af KlasV (Slettet)

hmm.. mathon

hvorfor giver cos(pi/2)=0 ?? og sin(pi/2)=1 ??

Jeg står lidt af må jeg indrømme

Lottefar:

Det har jeg ikke lært noget om endnu :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2008 af mathon

fat en enhedscirkel og konstater cos(pi/2) = 0
i
værste fald
grib lommeregneren og tast cos(pi/2) - EFTER du har sat dens vinkelmål til radianer

Svar #5
07. februar 2008 af KlasV (Slettet)

mathon..

Okay.. nu er jeg med :D

Bare mig der choker lidt :b

Tusind tak for hjælpen :D

Skriv et svar til: To ligninger med 2 ubekendte (cos/sin)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.