Matematik
Maple hjælp - komplekse tal
07. februar 2008 af
Jankovich (Slettet)
Jeg manger lidt hjælp til at kunne beregne den kompleks konjugerede, modulus, argument osv. samt kunne angive dem i decimalbrøkstilnærmelser.
Desuden til at kunne tegne tal ind i den komplekse plan i matematik programmet Maple.
Er der nogen der kan hjælpe mig med det?
Desuden til at kunne tegne tal ind i den komplekse plan i matematik programmet Maple.
Er der nogen der kan hjælpe mig med det?
Svar #2
07. februar 2008 af lottefar (Slettet)
Opskriv dit komplekse tal, eg. 2-3i (og husk at almindeligt i ulig kompleks i selvom de ligner hinanden!) og højreklik på dit komplekse tal, så har du alle funktionerne du kan benytte på tallet. Du kan også klare det med commandline only, men så skal du nok lige selv igang med at læse faq'en.
Svar #3
07. februar 2008 af Sentinox (Slettet)
Jeg kan godt lige give dig et par hints, men de ting du snakker om bør du kunne regne i hånden.
Jeg antager i det følgende, at du har de komplekse tal på formen:
a + ib
Bemærk først, at maple som standard betegner "i" med store i, altså "I", et lile i, vil maple ikke opfatte komplekst.
K:=a + I*b;
#Komplekst konjugeret:
conjugate(K);
#Modulus kan jeg ikke huske, men kan beregnes af:
sqrt(Re(K)^2 + Im(K)^2);
#Argument:
argument(K);
#Jeg er ikke helt med på hvad du mener med decimalbrøkstilnærmelser, men på at se om nedenstående giver dig hvad du søger:
evalc(K);
#Plot i maple:
with(plots):
> complexplot([K], style = point);
Håber det hjalp, ellers må du lige spørge igen...
//Sentinox
Jeg antager i det følgende, at du har de komplekse tal på formen:
a + ib
Bemærk først, at maple som standard betegner "i" med store i, altså "I", et lile i, vil maple ikke opfatte komplekst.
K:=a + I*b;
#Komplekst konjugeret:
conjugate(K);
#Modulus kan jeg ikke huske, men kan beregnes af:
sqrt(Re(K)^2 + Im(K)^2);
#Argument:
argument(K);
#Jeg er ikke helt med på hvad du mener med decimalbrøkstilnærmelser, men på at se om nedenstående giver dig hvad du søger:
evalc(K);
#Plot i maple:
with(plots):
> complexplot([K], style = point);
Håber det hjalp, ellers må du lige spørge igen...
//Sentinox
Svar #5
17. februar 2008 af Jankovich (Slettet)
Super! Det var lige hvad jeg ledte efter. Tusind tak for hjælpen.
Skriv et svar til: Maple hjælp - komplekse tal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
