Dansk

hjælp til at rettet en dansk stil ?

07. februar 2008 af mia123 (Slettet)
hej er der nogle der der vil hjælpe mig med at rette en dansk stil ?





hilsen Mia

Svar #1
07. februar 2008 af mia123 (Slettet)

Overvægtig børn og unge


Flere unge og børn er overvægtige i forhold til for 15 år siden, hvordan kan det være? Er børn og unge blevet for forkælede? Overvægt kan give mange sygdomme som sukkersyge, astma, hjerte-kar-sygdomme osv. Hvad er årsagen til, at stadig flere - selv helt små børn -, bliver overvægtige, og hvem har ansvaret, Er det forældrenes og pædagogernes ansvar, eller er det et bredere samfundsmæssigt problem?
Selvom vi godt ved , at overvægt giver en lang række sygdomme, bliver vi alligevel ved med at spise usundt. Det er fordi, vi arbejder for meget og går for meget i skole. Vi har ikke tid til at lave mad, så det meget nemmer for os at bestille mad fra det lokale pizzeria eller varme en færdiglavet ret. På skolerne er der ikke altid mange muligheder for at købe sund mad.
Kantinerne er fyldt med slik og usund mad. Bagerne ligger lige om hjørnet og ellers ligger der næsten altid et pizzeria tæt på.

Vi har brug for mere motion i skolen. Børn og unge får ikke bevæget sig nok i løbet af dagen.
Jeg mener, at det selvfølgelige er forældrenes ansvar at sørge for, at deres børn får nok motion, og hvis de for eksempel giver barnet for meget fastfood og slik, og børnene endda ikke dyrker motion, så bliver de højst sandsynligt overvægtige, men det er ikke kun forældrenes ansvar, det er også myndighedernes ansvar at der er idræt på skolerne og sund med. Der ikke nok idræt på skolerne og det gælder både folkeskoler og gymnasiet.

Det er hele vores livsstil, som er med til at gøre flere tykke. Vores usunde madvaner og mangel på motion. Jeg synes, at der bliver brugt for meget tid på at snakke om, hvad vi vejer og hvor store vi er. Det rammer de helt forkerte steder. Fx drenge og især piger, som har en fin vægt, tror, at det er dem, der bliver snakket om, og det er også en af grundene til, at flere og flere udvikler spiseforstyrrelser.


det er en artikel(leder)

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2008 af TanteOda (Slettet)

Der mangler et resume. Og overskriften kunne godt være mere interessant.

Pas på med ordet "tykke", når de hele igennem hele stilen har brugt "overvægtig".

"Selvom vi godt ved , at overvægt giver en lang række sygdomme, bliver vi alligevel ved med at spise usundt. Det er fordi, vi arbejder for meget og går for meget i skole."
Jeg sætter spørgsmål ved dit argument... Det er ikke alle mennesker, der går i skole. Kan du favne bredere? Jeg kan nu bedre lide dette argument "Vi har brug for mere motion i skolen. Børn og unge får ikke bevæget sig nok i løbet af dagen." Som altså også fortæller mig, at du gentager dig selv.

-, svarer til ,,

Jeg savner facts og henvisninger til specifikke undersøgelser.

TanteOda


Svar #3
07. februar 2008 af mia123 (Slettet)

tak.. hvis det er flere der vil komme med noget så er i meget velkomme :)
(måske nogle ideer til et resume)


Hilsen Mia

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2008 af TanteOda (Slettet)

Et resume er en superkort tekst, der overordnet fortæller hvad stilen handler om, og som bidrager til at læseren får lyst til at læse videre.

TanteOda

Skriv et svar til: hjælp til at rettet en dansk stil ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.