Matematik
3. gradsligning
10. februar 2008 af
freak_haha (Slettet)
f(x)=-2(x-2)(x+1)(x+3)
a) jeg skal bestemme nulpunkterne ved hjælp af nulreglen
b) lave en fortegnsvariation
c) i hvilke intervaller ligger grafen for f under henholdsvis over x-aksen
kan i ikke vise hvordan i gøre'
tak
a) jeg skal bestemme nulpunkterne ved hjælp af nulreglen
b) lave en fortegnsvariation
c) i hvilke intervaller ligger grafen for f under henholdsvis over x-aksen
kan i ikke vise hvordan i gøre'
tak
Svar #1
10. februar 2008 af Gyrithe (Slettet)
Jo,
a) Nulreglen siger, at når en af parenteserne giver 0 er hele funktionen nul (fordi der står "gange" mellem hvert led). Derfor skal du bare løse:
x-2=0
x+1=0 og
x+3=0
b) Jeg ved ikke lige hvad en fortegnsvariation går ud på, men jeg kunne forestille mig at det var noget med at udregne fortegnet mellem rødderne. Så kan du i hvert fald let svare på c). Jeg plejede at lave "silleben" til den slags opgaver.
a) Nulreglen siger, at når en af parenteserne giver 0 er hele funktionen nul (fordi der står "gange" mellem hvert led). Derfor skal du bare løse:
x-2=0
x+1=0 og
x+3=0
b) Jeg ved ikke lige hvad en fortegnsvariation går ud på, men jeg kunne forestille mig at det var noget med at udregne fortegnet mellem rødderne. Så kan du i hvert fald let svare på c). Jeg plejede at lave "silleben" til den slags opgaver.
Svar #2
10. februar 2008 af dnadan (Slettet)
b) indsæt værdier lige før og lige efter dit nulpunkt, heraf vil du finde ud af om grafen ligger over første aksen eller under.
c) konklusion på ovenstående.
c) konklusion på ovenstående.
Skriv et svar til: 3. gradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
