Kemi
opløselighed
11. februar 2008 af
Juniblomsten (Slettet)
hej..
Hvad skal jeg bruge til beregning af sølv(1)bromids opløselighed i en 0,075 M natriumbromidopløsning ved 25 grader. resultatet skal angives i g/100 mL
Hvad skal jeg bruge til beregning af sølv(1)bromids opløselighed i en 0,075 M natriumbromidopløsning ved 25 grader. resultatet skal angives i g/100 mL
Svar #1
11. februar 2008 af mathon
du skal bruge opløselighedsproduktet for AgBr ved 25°C,
som er
8*10^(-13)
som er
8*10^(-13)
Svar #4
11. februar 2008 af mathon
AgBr(s) <--> Ag^(+)(aq) + Br^(-)(aq)
[Ag^(+)(aq)]*[Br^(-)(aq)] = 8*10^(-13) M^2
i NaBr-opløsningen er [Br^(-)] = 0,075 M,
(da NaBr er let opløseligt efter
NaBr(s) --> Na^(+)(aq) + Br^(-)(aq), dvs i mængdeforholdet 1:1).
Selv om der tilføres en lille mængde Br^(-)(aq) under tilsætningen af AgBr(s), vil [Br^(-)] i praksis forblive 0,075 M (det vil kun ændre langt ude på decimalerne),
hvorfor
[Ag^(+)(aq)]*0,075 M = 8*10^(-13) M^2, hvoraf
[Ag^(+)(aq)] = (8*10^(-13) M^2)/(0,075 M) = 1,06667*10^(-11) M
svarende til
1,06667*10^(-11) (mol AgBr/L) = 1,06667*10^(-11)*187,78 (g AgBr/L) =
2,00299*10^(-9) (g AgBr/L) = 2,00299*10^(-10) (g AgBr/(100 mL))
[Ag^(+)(aq)]*[Br^(-)(aq)] = 8*10^(-13) M^2
i NaBr-opløsningen er [Br^(-)] = 0,075 M,
(da NaBr er let opløseligt efter
NaBr(s) --> Na^(+)(aq) + Br^(-)(aq), dvs i mængdeforholdet 1:1).
Selv om der tilføres en lille mængde Br^(-)(aq) under tilsætningen af AgBr(s), vil [Br^(-)] i praksis forblive 0,075 M (det vil kun ændre langt ude på decimalerne),
hvorfor
[Ag^(+)(aq)]*0,075 M = 8*10^(-13) M^2, hvoraf
[Ag^(+)(aq)] = (8*10^(-13) M^2)/(0,075 M) = 1,06667*10^(-11) M
svarende til
1,06667*10^(-11) (mol AgBr/L) = 1,06667*10^(-11)*187,78 (g AgBr/L) =
2,00299*10^(-9) (g AgBr/L) = 2,00299*10^(-10) (g AgBr/(100 mL))
Skriv et svar til: opløselighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
