Kemi

totaltryk

12. februar 2008 af ullabulla8 (Slettet)
Hej.

Jeg skal beregne totaltrykket i en beholder, det eneste jeg kender er ligevægtskonstanten og selve reaktionen. hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2008 af mathon

ud fra reaktionen og med kendskab til gaskoncentrationerne kan du opstille

ligevægtsbrøken = Kc, som kan omregnes til Kp,
hvoraf

du kan beregne de enkelte gassers partialtryk

totaltrykket = summen af partialtrykkene

Svar #2
12. februar 2008 af ullabulla8 (Slettet)

jeg kender ikke gaskoncentrationerne?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Skriv det du kender og ved, så er det lettere at hjælpe!

Svar #4
12. februar 2008 af ullabulla8 (Slettet)

jeg kender KUN Kp og reaktionen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Så skriv reaktionen og Kp. Kender du noget med mængde i kg/mol og volumen af beholder?

Svar #6
12. februar 2008 af ullabulla8 (Slettet)

CH3OH(g) ? 2H2(g) + CO(g)

Kp = 0,0028 bar^-2

dette er ved ligevægt. Trykket skal gerne være over 53,1 bar ved ligevægt.

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Du mangler en oplysning, før opgaven kan løses.

Starttryk eller mængde af CH3OH. Alternativt skal du have oplyst trykket af een af de tre komponenter ved ligevægt.

Uden disse oplysninger, kan opgaven ikke løses.


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. januar 2009 af che123 (Slettet)

kan totaltrykket bare beregnes ved at lægge antallet af partialtrykkene sammen?


Skriv et svar til: totaltryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.