Matematik

Gange i parentes!!

12. februar 2008 af DetNini (Slettet)
hvordan ganger man tre parenteser?

(x+1)*(8x-1)*(x^2+1)=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2008 af peter lind

Gang først de 2 første paranteser sammen, Resultatet ganger du så med den sidste parantes.
Er du sikker på at du skal gange disse paranteser sammen ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2008 af Teazy (Slettet)

Skal du ik bare finde nulpunkter? Det kunne det godt se ud som, for hvis det er tilfældet så skal du benytte nulreglen

Svar #3
13. februar 2008 af DetNini (Slettet)

jeg må indrømme, at jeg aldrig rigtig har forstået nulreglen. Det er noget med, at enten er det ene led lig med 0 eller så er det andet:s

jeg skal løse løsningen:
(4+x)(4-x)(x^2+4)=0

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2008 af dnadan (Slettet)

ved brug af nulreglen fås det at:
a*b*c=0
For at dette må give nul, så må mindst én faktor derved være lig nul.
Heraf fås:
a=0 v b=0 v c=0

I dit tilfælde:
(4+x)(4-x)(x^2+4)=0 for x € R
er det altså:
4+x=0 v 4-x=0 v x^2+4=0

Prøv selv at løse disse 3 ligninger, hvormed du nu har de x-værdier, som opfylder ligningen.

Svar #5
13. februar 2008 af DetNini (Slettet)

hvad betyder € R ?

Svar #6
13. februar 2008 af DetNini (Slettet)

dvs. x=-1 eller x=1. Fedt :-) Tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#5 at x er et reelt tal.

Og hvilken ligning får du til at give x=-1 v x=1?

Svar #8
13. februar 2008 af DetNini (Slettet)

hoov.. mente x=-4 v x=4. Kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#8 der er korrekt.
Du kan evt. prøve at indsætte dine fundne resultater i ligningen, på den måde kan du altid tjekke om du har lavet en regnefejl et sted eller ej.

Skriv et svar til: Gange i parentes!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.