Kemi
Opgave, beregn pH.
13. februar 2008 af
Janik-123456 (Slettet)
Hej,
så jeg har denne opgave, og jeg er på bar bund ang. kemi. Så ville se om en venlig sjæl ville hjælpe med hvordan den skal løses. Bare en formel og lidt hint ville være dejligt..
Opgaven:
Du skal beregne pH'en i opløsningen af vinsyre som har koncentrationen 7,5g/L.
I nogle af de tøreste hvidvine fra bordeaux er pH'en ca. 3,2 og har et syre indhold på 10g/L. Hvis man antager at der kun er vinsyre tilstede i vinen, hvad ville pH'en da være.
(Det er tilladt at regne pH som for en opløsning af en monohydronsyre.)
Ville forresten være dejligt hvis hjælpen ikke var for indviklet, da jeg let bliver forvirret :/
Tak på forhånd.
så jeg har denne opgave, og jeg er på bar bund ang. kemi. Så ville se om en venlig sjæl ville hjælpe med hvordan den skal løses. Bare en formel og lidt hint ville være dejligt..
Opgaven:
Du skal beregne pH'en i opløsningen af vinsyre som har koncentrationen 7,5g/L.
I nogle af de tøreste hvidvine fra bordeaux er pH'en ca. 3,2 og har et syre indhold på 10g/L. Hvis man antager at der kun er vinsyre tilstede i vinen, hvad ville pH'en da være.
(Det er tilladt at regne pH som for en opløsning af en monohydronsyre.)
Ville forresten være dejligt hvis hjælpen ikke var for indviklet, da jeg let bliver forvirret :/
Tak på forhånd.
Svar #1
14. februar 2008 af mathon
vinsyrens salte klades tartrater og da den må behandles som en monohydronsyre kaldes den for nemheds skyld HTar
pKs1(HTar) = 3.0, hvilket indikerer middelstærk syre:
Ks1(HTar) = 10^(-pKs1) = 10^(-3.0) = 0,001
HTar <--> H^(+) + Tar^(-)
Cs = (7,5 g/L)/(150 g/mol) = 0,05 mol/L = 0,05 M
pH = -log[(-ks1+sqrt(Ks1^2+4*Ks1*Cs))/2]
se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=277791
pKs1(HTar) = 3.0, hvilket indikerer middelstærk syre:
Ks1(HTar) = 10^(-pKs1) = 10^(-3.0) = 0,001
HTar <--> H^(+) + Tar^(-)
Cs = (7,5 g/L)/(150 g/mol) = 0,05 mol/L = 0,05 M
pH = -log[(-ks1+sqrt(Ks1^2+4*Ks1*Cs))/2]
se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=277791
Skriv et svar til: Opgave, beregn pH.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
