Kommentarer til Studieportalen.dk

Hjælp til opgaver

13. februar 2008 af TanteOda (Slettet)
Jeg kan forstå, at der en lang ventetid på, at få publiceret opgaverne. Årsagen skal naturligvis findes i manglen på folk, men den kommer ikke naturligt af sig selv, hvis ikke Studieportalen selv gør en aktiv indsats for at finde de her folk. Hvis der ikke reklameres for denne mangel, og hvis ikke man fortæller hvad det i korte træk går ud på, ja, så sker der heller ikke så meget. Var det ikke en idé at fortælle mere indgående om hvad det korte træk går ud på og arbejdsgangen. Jeg kunne muligvis godt hjælpe til, men jeg skal vide hvad det går ud på - det må være en forudsætning, før jeg eller andre overhovedet kan tage stilling til om jeg eller andre har tid, lyst og lejlighed. Hvad var det jeg læste et sted; over 100 dages ventetid?!

TanteOda

Brugbart svar (2)

Svar #1
13. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

Jo. Det kan jeg kun give dig fuldstændig ret i.

Her er - til en smule orientering til dem der ser denne tråd - lidt om arbejdsgangen fra opgaveredaktørenes 'interne' side:
__________________________

Guide til opgaveredaktører

1. På Studieportalen.dk (Sp.dk) uploader brugerne som bekendt opgaver, som bliver gemt i en database.

2. Som opgaveredaktør får du adgang til opgaverne* i dit fag. (* I det følgende vil "opgave" blive brugt for alle skriftlige afleveringer)

3. Fra et brugerinterface på Sp.dk kan du hente opgaverne ned på din computer (oftest i Wordformat). Med opgaven følger brugerens beskrivelse af opgaven, hvilket niveau opgaven er skrevet på og karakteren, som læreren har givet.

4. Dit arbejde består nu i at gennemlæse opgaven. Nu er der flere muligheder.
* Hvis opgaven har fået karakteren under 9 (10 nye skala) og du selv mener, at dette er rimeligt, skal opgaven slettes.
* Hvis opgaven har fået karakteren under 9 (10 nye skala) og du mener det er urimeligt, skal opgaven uploades og der skrives en bemærkning i "Redaktørens kommentar"
* Hvis opgaven har fået karakteren 9 (10 nye skala) eller derover og du mener det er rimeligt, skal opgaven uploades.
* Hvis opgaven har fået en karakter på 9 (10 nye skala) eller derover og du mener det er urimeligt, er der nu to muligheder:
1. Hvis du mener, at opgaven er til 9 (10 nye skala) eller derover, uploades opgaven og der skrives en bemærkning i "Redaktørens kommentar". Den angivne karakter ændres ikke.
2. Hvis du mener, at opgaven er til 8 (7 nye skala) eller derunder slettes opgaven.

5. Hvis opgaven er ikke bedømt (f.eks. notater) tilføjes opgaven såfremt det skønnes, at der er noget fagligt relevant i det, og der kan tilføjes en kommentar.

6. Såfremt opgaven er blevet godkendt, skal den nu tilføjes Studieportalen.dk i venstre sidehovede på samtlige sider, og opgaven skal konverteres til pdf-format. Et helt gratis program er PrimoPDF, som også er ret let at anvende. Når programmet er installeret, vælger man print som normalt, men i stedet for at vælge den normale printer vælges PrimoPDF. Nu kommer dokumentet ud som en .pdf fil, og der bliver ikke printet på noget papir.

7. Det skal understreges, at der ikke er noget krav om, at der skal rettes stavefejl, grammatiske fejl, indhold mv. Derimod må beskrivelsen af opgaven gerne tilrettes, så den beskriver opgaven bedre og/eller objektivt.

8. Hvis der er nogle personlige kommentarer til opgaven, skrives de i feltet "Redaktørens kommentar", og opgaven godkendes.

Brugbart svar (2)

Svar #2
13. februar 2008 af DanniBred (Slettet)

#0 - helt præcist er ventetiden på 108 dage i gennemsnit.

Men i fagene kemi og biologi tror jeg den ligger på lidt over et halvt år (tror ikke der er blevet godkendt én eneste, siden jeg skrabede de to bunker helt til bunden i sommers...)

Brugbart svar (2)

Svar #3
13. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

Der er pt. 27 opgaver i fysik (mod 250 for 4 måneder siden). Det er opgaver uploadet januar 08, så der er vel op til 30 dages ventetid i fysik i øjeblikket.

Brugbart svar (2)

Svar #4
14. februar 2008 af Jean

#2. I Biologi er der blevet godkendt siden, men vi mangler opgaveredaktører i kemi.

Brugbart svar (2)

Svar #5
14. februar 2008 af DanniBred (Slettet)

#4 - det egentligt ikke lidt generelt for kemi, at hjælpen ikke er så stor her på siden?? - synes at går lidt sløvt til i forummet..

Svar #6
14. februar 2008 af TanteOda (Slettet)

Så i virkeligheden er der stor mangel på kemifolk, der kan se en opgave eller to igennem om ugen. Måske en reklame på kemisiden, kunne give den ønskede effekt?

TanteOda

Svar #7
14. februar 2008 af TanteOda (Slettet)

PS: Man får ikke en e-mail ved nye besvarelser under "Kommentarer til Studieportalen.dk" - ganske besynderligt - hvad monstro er årsagen til det?

Brugbart svar (2)

Svar #8
19. februar 2008 af janko

#2

Der må jeg så lige sige, at jeg har sorteret GODT i opgaverne i biologi.
Jeg har fået godkendt omkring en 10 opgaver og afvist godt 17stykker.

Brugbart svar (2)

Svar #9
19. februar 2008 af DanniBred (Slettet)

#8 - ja, jeg høre også fra Jean at der har været lidt aktivitet på den front, men biologi har da ligget på omkring 70 stykker i nogen tid nu - ikke sandt?

Brugbart svar (2)

Svar #10
21. februar 2008 af janko

#9
- Jo, det ligge har på omkring 70 stykker i nogen tid...
men det betyder ikke, at jeg / vi ikke får opgaverne godkendt/afvist..
Der er mange, der også tilføjer opgaver !

Brugbart svar (2)

Svar #11
21. februar 2008 af DanniBred (Slettet)

#10 - hehe jo! tænkte ikke lige i de baner.. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #12
19. april 2013 af Vinnierunge

I kan også se min hjemmeside; hjælptilopgave.dk


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. april 2017 af FixMinOpgave (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #14
28. april 2017 af Smut1

Haha, hvor er det dog god humor! Måske i skulle få en af jeres 65 medarbejdere til at læse teksten på jeres forside igennem.


Skriv et svar til: Hjælp til opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.