Matematik

Find b i en 3.gradsligning

14. februar 2008 af milsen1989 (Slettet)
hej..
er i gang med at lave blæk, men er lige gået i stå. håber i kan hjælpe med den opgave som jeg ikke kan finde ud af.

En funktion f er bestemt ved
f(x)=x^3+bx^2+3x+4
hvor b er et tal

a) bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion?

Håber i kan hjælpe.. og tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2008 af dnadan (Slettet)

løs f'(x)>0

Svar #2
18. februar 2008 af milsen1989 (Slettet)

når jeg har gjort det skal jeg vel finde diskriminaten.
men er nået hertil og kan ikke rigtig komme videre

2b^2-36> 0

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#2
Løs den tilhørende andengradsligning:
2b^2-36=0

Hvorefter der laves en fortegnsundersøgelse.

Svar #4
19. februar 2008 af milsen1989 (Slettet)

når jeg har løst andengradsligningen får jeg
b=kvadratrod 18


men har fået at vide at resultatet er -3= b =3

så det passer da ikke

Svar #5
19. februar 2008 af milsen1989 (Slettet)

der skal stå -3< eller = b < eller = 3

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2008 af dnadan (Slettet)

rettelse: (antog, at d var korrekt, hvilket den i dette tilfælde ikke var)
d= (2b)^2-4*3*3= 4b^2-36

Prøv nu en gang til :)

Skriv et svar til: Find b i en 3.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.