Matematik

Nulpunkter

16. februar 2008 af nanna_g (Slettet)
Hej.
Når f(0) er ±8 betyder det så ikke, at der ikke grafen aldrig skærer 1.aksen dvs. ikke har nogen nulpunkter?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2008 af Jerslev (Slettet)

#0:

f(0)=b betyder, at når x=0 er y=b. Dvs., at du har punktet (0,b) som nulpunkt. Din funktion har nulpunkterne (0,-8) og (0,8).

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2008 af sigmund (Slettet)

Næh, f kan sagtens have nulpunkter, selvom f(0)=±8. Det kommer vel an på, hvilken funktion f er, ikke?

PS: Hvorfor er f(0) overhovedet ±8? Hvad er forskriften for din funktion?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2008 af Jerslev (Slettet)

Jeg vil godt tage mit indlæg #1 tilbage igen. Jeg var lige stået op, da jeg skrev det, og indholdet passer overhovedet ikke. Min fejl!

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Man kan da ikke have en almindelig graf, som indeholder både (0,8) og (0,-8) ? eller hva'?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2008 af ibibib (Slettet)

Hvis f(0)=±8, så er f ikke en funktion.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2008 af Sentinox (Slettet)

#5, det er sådan lidt en definitionssag.

Foreskriften for f.eks. en cirkel er jo eksempelvis en IMPLICIT funktion, som sagtens kan opfylde f(0)=+/-8.

//Sentinox

Skriv et svar til: Nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.