Matematik
Hjælp omkring forkortning af en brøk
20. februar 2008 af
Poochie16 (Slettet)
Hejsa.
Jeg står og skal finde eventuelle asymptoter for en funktion. Først skal jeg dog forkorte brøken først, men har lidt problemer med det.
Nogen som måske kan hælpe mig og måske give mig en forklaring, for er lidt lost.
På forhånd tak :)
Jeg står og skal finde eventuelle asymptoter for en funktion. Først skal jeg dog forkorte brøken først, men har lidt problemer med det.
Nogen som måske kan hælpe mig og måske give mig en forklaring, for er lidt lost.
På forhånd tak :)
Svar #1
20. februar 2008 af Poochie16 (Slettet)
funktionen er:
f(x) = (x^3-x^2-22x+40) / (x^2-7x+12)
f(x) = (x^3-x^2-22x+40) / (x^2-7x+12)
Svar #2
21. februar 2008 af Sentinox (Slettet)
En metode, er at bestemme rødderne til nævneren (4 og 3), og ved indsættelse se, at x=4 også er rød i tælleren.
Heraf følger (ved polynomiers division), at f(x) kan skrives:
f(x) = (x^2+3*x-10)*(x-4) / ((x-3)*(x-4)) = (x^2+3*x-10)/(x-3)
Kan ikke lige komme i tanke om en smartere metode på stående fod...
//Sentinox
Heraf følger (ved polynomiers division), at f(x) kan skrives:
f(x) = (x^2+3*x-10)*(x-4) / ((x-3)*(x-4)) = (x^2+3*x-10)/(x-3)
Kan ikke lige komme i tanke om en smartere metode på stående fod...
//Sentinox
Svar #3
21. februar 2008 af Poochie16 (Slettet)
ok tak for hjælpen. Jeg har også bare opløst nævner og tælleren i faktorer, og så divideret ud md parenteserne. Men tak for hjælpen. :)
Skriv et svar til: Hjælp omkring forkortning af en brøk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
