Fysik
Fysik
24. august 2004 af
Kreon (Slettet)
hej, her er en lille opgave hvor jeg er gået i stå. Håber der er nogle som kan hjælpe.
Et radioaktivit præparat indeholder et stof med halveringstiden 3,0 døgn. Aktiviteten fra præperatet er til at begynde med 600 Bq.
Hvor mange kerner henfalder i løbet af det første døgn?
Et radioaktivit præparat indeholder et stof med halveringstiden 3,0 døgn. Aktiviteten fra præperatet er til at begynde med 600 Bq.
Hvor mange kerner henfalder i løbet af det første døgn?
Svar #1
24. august 2004 af Lurch (Slettet)
Brug hendfaldsloven
A(t)=A(0)*(1/2)^(t/T(1/2))
Du kan da finde A(t)
Desuden gælder N(t)=A(t)/k
og
k=ln(2)/T(1/2)
A(t)=A(0)*(1/2)^(t/T(1/2))
Du kan da finde A(t)
Desuden gælder N(t)=A(t)/k
og
k=ln(2)/T(1/2)
Skriv et svar til: Fysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
