Matematik
Funktioner og grafer.....
21. februar 2008 af
cob (Slettet)
Ved ikke helt hvordan jeg skal grive denne opgave an:
http://peecee.dk/upload/view/99176
Nogle hint?
http://peecee.dk/upload/view/99176
Nogle hint?
Svar #1
21. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)
Arealet af en firkant er:
A = x * b (1)
Diagonalen i rektanglet er selvfølgelig 4, så jf. Pythagoras må følgende sammenhæng gælde:
4^2 = x^2 + b^2, isoler b heri og indsæt i (1)
Nu har du en funktion A(x), som beskriver arealet af firkanten.
A = x * b (1)
Diagonalen i rektanglet er selvfølgelig 4, så jf. Pythagoras må følgende sammenhæng gælde:
4^2 = x^2 + b^2, isoler b heri og indsæt i (1)
Nu har du en funktion A(x), som beskriver arealet af firkanten.
Svar #2
21. februar 2008 af y06svale (Slettet)
Hej!!
Hvis du ser på fig. får du oplyst at diagonalen er 4, du har nu en vinkelret trekant og kan vha. pythagoras beregne den side du mangler, du kunne kalde den y. 4^2=x^2+y^2 y=kvadratrod(x^2-16) husk at du må ikke tage kvadratroden til et neg. tal, dvs. her er din Dm(f): R+
Hvis du ser på fig. får du oplyst at diagonalen er 4, du har nu en vinkelret trekant og kan vha. pythagoras beregne den side du mangler, du kunne kalde den y. 4^2=x^2+y^2 y=kvadratrod(x^2-16) husk at du må ikke tage kvadratroden til et neg. tal, dvs. her er din Dm(f): R+
Skriv et svar til: Funktioner og grafer.....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
