Matematik

lille opgave uden hjælpemidler

22. februar 2008 af Yndlingsbabe (Slettet)
hej jeg har brug for lidt hjælp og vejledning til denne lille opgave
(fra: Vejledende eksempler på eksamensopgaver i matematik - B niveau - opg. 1.003)

Den lyder:

omskriv 4x^2-12x+9 til formen (ax+b)^2

jeg har fået et tip om der skulle bruges kvateratsætninger... men sys ikke helt jeg kan få den løst til ende...

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2008 af ibibib (Slettet)

Da 4x^2=(ax)^2 er a=2.
Da 9=b^2 er b=3.

Lav selv en kontrol.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2008 af mathon

(ax)^2 - 2*(ax)*b + b^2 = (ax-b)^2

4x^2-12x+9 = (2x)^2 - 2*(2x)*3 + 3^2....

Skriv et svar til: lille opgave uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.