Matematik

lidt mere med vektorer

24. august 2004 af frodo (Slettet)
nu i er ved vektorerne...

Kan i så svare mig på, hvorfor ligningssystemet

a1x+b1y=c1 og a2x+b2y=c2
kan skrives som vektorerne:

x(a1,a2)+y(b1.b2)=(c1,c2)

Lad parenteserne være vektorer!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Fordi når når du ganger en konstant med vektor koordinator, så ganger du både med x-værdien og y-værdien med samme konstant uafhængigt af hinanden, derefter lægger du x-værdierne sammen og y-værdierne sammen, også uafhængigt afhinanden.

Svar #2
24. august 2004 af frodo (Slettet)

jeg forstår godt, at du ud af ovenstående får:

(xa1,xa2)+(yb1,yb2)=(c1,c2)

Men hvorfor er "1.-koordinaterne" lig hinanden og "2.-koordinaterne" lig hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)


hvis vi har a1x+b1y=c1 og a2x+b2y=c2 og skal opskrive det som
x(a1,a2)+y(b1.b2)=(c1,c2)
er det nok en ide at tage udgangspunkt i c vektoren der så kan benævnes:
(c1,c2)= ( a1x+b1y , a2x+b2y ) =
( a1x , a2x ) + ( b1y , b2y ) =
x( a1 , a2 ) + y( b1 , b2 )

Svar #4
24. august 2004 af frodo (Slettet)

okay.. Så tror jege nok, at jeg har forstået det!! Danke sehr..

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

uddyb venligst "Men hvorfor er "1.-koordinaterne" lig hinanden og "2.-koordinaterne" lig hinanden? "

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

... ærgeligt det ikke er muligt at se hvornår folk er gået igang med at svare... ærgeligt eller stedets charme

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

#3, ja det er også det jeg ment, du lægger 1. koordinateren sammen xa1 + yb1=c1 og det samme med 2. koordinaterne _uafhængigt_ af hinanden.
Som #3 også skriver det op med formler

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

ahh forsent igen :P

Svar #9
24. august 2004 af frodo (Slettet)

jeg mente bare, hvorforman bare kunne sæte linjernes ligninger ind i vektorparenteser, og så passer det! Men har vist fattet det nu.

Svar #10
24. august 2004 af frodo (Slettet)

jeg kalder det charme...

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

altså selvom du måske har fattet det pensler jeg det ud:

Du har din c vektor. hvordan den forholder sig til første aksen angiver c1 jo, og den har du fået et udtryk for. Hvordan den forholder sig til 2. aksen angiver c2 og da du osse har en beskrivelse af den er alt jo godt...

Svar #12
24. august 2004 af frodo (Slettet)

jep.. Kan godt se det..
Bare fordi i vores bog går de direkte fra det første ligningssystem til ligningen med vektorer, uden nogen som helst forklaring. Det samme gjorde vores lærer..

Men mange tak for hjælpen, til begge!

Skriv et svar til: lidt mere med vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.