Matematik

tangentens ligning

24. februar 2008 af becky17 (Slettet)
jeg har funktionen f(x)=7lnx-2x^2
hvor jeg skal bestemme ligningen for tangenten for i punktet p(1,f(1))

kan det passe at resutatet bliver y = 28*x+30

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2008 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=476297

Svar #2
24. februar 2008 af becky17 (Slettet)

ja det hjælper mig ikke så meget, for det er ikke sådan opstillet i vores noter

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2008 af lonaeeh (Slettet)

Jeg har præcis samme opgave, som jeg ska ha afleveret på tirsdag.. og har fået et andet resultat.. hm ..


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2008 af lonaeeh (Slettet)

Find først f'(x), og så sæt 1 ind i tangentligningen (: Så skulle det rigtige resultat gerne komme ..

Det skal ind i : Y = f'(xo)(xo - x) + f(xo)
Håber det ka hjælpe (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Den giver: y=3x-0,5

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2008 af lonaeeh (Slettet)

Sikker på det ik er 3x - 5 ? Har jeg fået den til, og min lommeregner siger det samme når jeg tjekker efter ;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Ja, svaret er 3x-5.

Svar #8
24. februar 2008 af becky17 (Slettet)

får du 3x+2¨?

Svar #9
24. februar 2008 af becky17 (Slettet)

nå okay prøver lige igen det var jo tæt på

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

#5 Min fejl. Fordi jeg sidder og laver mit eget matematik samtidig. Så var ikke så koncentreret. Så: y=3x-5

Skriv et svar til: tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.