Matematik

Kan du knække den ?

24. februar 2008 af Ibrahimovic10 (Slettet)
Et lån tilbagebetales med 10 på hinanden følgende årlige ydelser på 5695,10 kr.
Renten er 7 % p.a.

Beregn lånets hovedstol?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2008 af tal-pædagog (Slettet)

se http://www.formel.dk/matematik/rentesregning/rentesregning.htm

Du skal bruge formlen for hovedstolen G i højre kolonne. Du kender n=10, y=5695,10 og r=7%...

Hvis jeg ikke tager meget fejl, så er lånets hovedstol 40.000 kr.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2008 af mathon

G = y/r[1-(1+r)^(-n)]

G = 5695,10/0,07*[1-1,07^(-10)] = 40000

Skriv et svar til: Kan du knække den ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.