Matematik
Ligning - hjææælp :P
24. februar 2008 af
Molinus (Slettet)
Skal løse denne opgave:
Tegn cirklen med ligningen (x-5)^2 + (y-2)^2= 5, og linjen l med ligningen y = ½x
Håber nogle måske kan forklare hvordan jeg får tegnet en cirkel ud fra disse oplysninger, ligeldes også for linjen l?
på forhånd tak!
Tegn cirklen med ligningen (x-5)^2 + (y-2)^2= 5, og linjen l med ligningen y = ½x
Håber nogle måske kan forklare hvordan jeg får tegnet en cirkel ud fra disse oplysninger, ligeldes også for linjen l?
på forhånd tak!
Svar #1
24. februar 2008 af Danielras (Slettet)
Du kan aflæse cirklens centrum og radius udfra dens ligning:
(x-a)^2 + (y-b)^2= r^2
Dvs. i dit tilfælde er centrum i (5,2) og r=sqrt(5).
(x-a)^2 + (y-b)^2= r^2
Dvs. i dit tilfælde er centrum i (5,2) og r=sqrt(5).
Svar #2
24. februar 2008 af Da-ted (Slettet)
Du tager et stykke papir, en blyant, en lineal og en passer... Først tegner du et koordinatsystem. Ved (5,2) har du cirklens centrum. Der placerer du din passer og indstiller radius til 5^(1/2). Dernæst tegner du cirklen. Linjen tegnes ved at du vælger to helt tilfældige x-værdier (fx 1 og 5). Disse tal sættes ind på x's plads i ligningen for l. Du indtegner og slår en streg imellem de to punkter. Så er det klaret:P
Svar #3
24. februar 2008 af Molinus (Slettet)
det lyder jo helt tilforladeligt faktisk :P
men lige for at få alt på det rene vil jeg hører hvordan i ha fundet a og b, er det bare de andre tal i parantesen?
men lige for at få alt på det rene vil jeg hører hvordan i ha fundet a og b, er det bare de andre tal i parantesen?
Skriv et svar til: Ligning - hjææælp :P
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
