Kemi
Opløsning
24. februar 2008 af
clever-girl (Slettet)
Dette er opg 30 i Helge Mygind Kemi B
Jeg forstår den ikke.
en opløsning af HCL i rent vand har H værdien 2,3. Hvad bliver PH-værdien, hvis man tilsætter 75 mL rent vand til 25 mL af denne opløsning!?
Hjælp mig. gerne detaljeret..
For har tænkt og tænkt, men ingen udvej :(
Jeg forstår den ikke.
en opløsning af HCL i rent vand har H værdien 2,3. Hvad bliver PH-værdien, hvis man tilsætter 75 mL rent vand til 25 mL af denne opløsning!?
Hjælp mig. gerne detaljeret..
For har tænkt og tænkt, men ingen udvej :(
Svar #1
25. februar 2008 af Stenalt (Slettet)
Du har en volumen og en koncentration... Derfor kan du finde stofmængden af H+... Når du har fundet denne finder du den nye koncentration( ved 100ml volumen) og så kan du let finde pH...
Svar #2
25. februar 2008 af mathon
pH = 2,3
[H3O^(+)] = 10^(-pH) = 10^(-2,3) = 0,005012 M
25 mL af denne opløsning indeholder:
n(H3O^(+)) = (25 mL)*(0,005012 mmol/mL) = 0,125297 mmol, som efter tilsætning af 75 mL rent vand har et volumen på 100 mL,
hvorfor
c(H3O^(+)) = (0,125297 mmol)/(100 mL) = 0,00125297 mmol/mL =
0,00125297 mol/L = 0,00125297 M
pH = -log(0,00125297) = 2,9
[H3O^(+)] = 10^(-pH) = 10^(-2,3) = 0,005012 M
25 mL af denne opløsning indeholder:
n(H3O^(+)) = (25 mL)*(0,005012 mmol/mL) = 0,125297 mmol, som efter tilsætning af 75 mL rent vand har et volumen på 100 mL,
hvorfor
c(H3O^(+)) = (0,125297 mmol)/(100 mL) = 0,00125297 mmol/mL =
0,00125297 mol/L = 0,00125297 M
pH = -log(0,00125297) = 2,9
Svar #3
25. februar 2008 af Marie+Louise (Slettet)
#0 Til næste gang, kan du så ikke nøjes med at oprette en tråd om emnet?
Skriv et svar til: Opløsning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
