Matematik

simpel linjer

25. februar 2008 af ann3sofie (Slettet)
Håber i kan hjælpe med disse opgaver. De er simpel, men kan ikke finde reglen for hvordan man løser dem.

I et koordinatsystem er en linje l bestemt ved:
l: y=(2/3)x+4

1. En linje m går gennem punktet A (-1,2) og er parallel med l. Bestem en ligning for m.

2. En linje n går gennem punktet B(3,-1) og er vinkelret på linjen l. Bestem en lining for n.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2008 af dnadan (Slettet)

1) Idet linjerne m og l er parallelle, har de herved samme hældningskoefficient. Konstanten b findes ved indsættelse i: f(x)=a*x+b

2) Idet linjerne n og l er ortogonale(står vinkelret på hinanden) kan hældningen for n altså findes ved: c*a=-1, hvor c er hældningskoefficienten for den rette linje n og a for l. Konstanten b findes på samme måde som i 1)

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2008 af Danielras (Slettet)

1.

Parallelle linier har samme hældning. Altså har du nu hældningen for m, og et punkt linien går igennem. Indsæt dette i:

y = ax+b

Og isoler b.

2.

Produktet af to vinkelrette liniers hældning er -1. Du kan altså bestemme liniens hældning udfra:

a * (2/3) = -1

Når a er fundet bruges samme procedure som i 1.

Svar #3
25. februar 2008 af ann3sofie (Slettet)

Hvis jeg skulle bestemme m. Vil det så være:

2=(2/3)-1+b?

også isolere b?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2008 af Danielras (Slettet)

2=(2/3)*(-1)+b

Svar #5
25. februar 2008 af ann3sofie (Slettet)

Kan det passe at ligningen vil hedde: y=(2/3)x + (8/3) ??

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Jep

Svar #7
25. februar 2008 af ann3sofie (Slettet)

Tak for hjælpen ! :D

Skriv et svar til: simpel linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.