Fysik
omvendt propotional
25. februar 2008 af
theghostofyou (Slettet)
Hej
Jeg ved ikke rigtig hvad omvendt propotional betyder
Jeg ved ikke rigtig hvad omvendt propotional betyder
Svar #1
25. februar 2008 af Izabella (Slettet)
x og y er omvendt proportionale <=> y = k/x (k ? 0, x ?0 ) ..
(Grafen er en hyperbel)
(Grafen er en hyperbel)
Svar #2
25. februar 2008 af aisha_123 (Slettet)
Proportionaliteter og omvendte proportionaliteter er de funktioner, man oftest møder i natur- og samfundsbeskrivelser.
"Proportional" betyder "i samme forhold som". At to størrelser er proportionale betyder, at der findes et tal a, så den ene er a gange den anden.
y og x er proportionale: y = a · x.
Grafen for en proportionalitet er en ret linie gennem (0, 0).
y og x er omvendt proportionale, hvis deres produkt er konstant.
y og x er omvendt proportionale: y · x = a.
Grafen for en omvendt proportionalitet er en hyperbel.
"Proportional" betyder "i samme forhold som". At to størrelser er proportionale betyder, at der findes et tal a, så den ene er a gange den anden.
y og x er proportionale: y = a · x.
Grafen for en proportionalitet er en ret linie gennem (0, 0).
y og x er omvendt proportionale, hvis deres produkt er konstant.
y og x er omvendt proportionale: y · x = a.
Grafen for en omvendt proportionalitet er en hyperbel.
Skriv et svar til: omvendt propotional
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
