Matematik
Svær Svær opgave MAT A
25. februar 2008 af
kongen89 (Slettet)
Grafen for funktionen f med forskriften-
f(x)=x^3-3x^2
afgrænser sammen med koordinatsystemets førsteakse i fjerde kvadrant en punktmængde M, der har et areal.
a) Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der forekommer, når M drejes 360 grader om førsteaksen.
b) Bestem den værdi af T, for hvilken linjen med ligningen x=T deler punktmængden M i to dele, der har samme areal.
f(x)=x^3-3x^2
afgrænser sammen med koordinatsystemets førsteakse i fjerde kvadrant en punktmængde M, der har et areal.
a) Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der forekommer, når M drejes 360 grader om førsteaksen.
b) Bestem den værdi af T, for hvilken linjen med ligningen x=T deler punktmængden M i to dele, der har samme areal.
Svar #1
25. februar 2008 af janko (Slettet)
kan se at du er i gang med at løse vejledende eksamensopgaver...
du må lige selv gør et forsøg først !
Opgaven er egentlig ganske enkel, hvis du f. eks. har mathcad eller andet CAS-værktøj
du må lige selv gør et forsøg først !
Opgaven er egentlig ganske enkel, hvis du f. eks. har mathcad eller andet CAS-værktøj
Svar #2
25. februar 2008 af janko (Slettet)
benyt:
V=pi*den_bestemte_integrale med b som øvre grænse og a som grænse (fx)^2dx
V=pi*den_bestemte_integrale med b som øvre grænse og a som grænse (fx)^2dx
Skriv et svar til: Svær Svær opgave MAT A
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
