Matematik
Vinkel mellem to linjer
26. februar 2008 af
helleheks (Slettet)
Har en opgave som jeg forstår noglelunde af. Men vil bare høre om jeg har gjort det rigtigt.
Opgaver lyder:
I et koordinatsystem er der givet to linjer:
l: -2x+7y+3=0
m: (X;Y)=(2;2)+t*(-3;1)
a) Find den spidse vinkel melle de to linjer?
skal man bare lave dem til alm. linjer og dernæst bare tage arctan af deres hældnings?
Ved ikk om dette er rigtigt..
Opgaver lyder:
I et koordinatsystem er der givet to linjer:
l: -2x+7y+3=0
m: (X;Y)=(2;2)+t*(-3;1)
a) Find den spidse vinkel melle de to linjer?
skal man bare lave dem til alm. linjer og dernæst bare tage arctan af deres hældnings?
Ved ikk om dette er rigtigt..
Svar #1
26. februar 2008 af MatJakob (Slettet)
Det er lettere at bruge skalarprodukt.
normalvektor for l er (-2,7), dvs. retningsvektor for l er f.eks. tværvektoren (-7,-2), men (7,2)kan også bruges.
Retningsvektor for m er (-3,1).
Find vinklen mellem de to retningsvektorer og du har vinklen mellem de to linjer.
Hvis vinklen du finder er stump, skal du udregne supplementvinklen, dvs. 180 - vinklen, for at få den spidse vinkel.
normalvektor for l er (-2,7), dvs. retningsvektor for l er f.eks. tværvektoren (-7,-2), men (7,2)kan også bruges.
Retningsvektor for m er (-3,1).
Find vinklen mellem de to retningsvektorer og du har vinklen mellem de to linjer.
Hvis vinklen du finder er stump, skal du udregne supplementvinklen, dvs. 180 - vinklen, for at få den spidse vinkel.
Svar #2
26. februar 2008 af helleheks (Slettet)
Oki.. I den formel du omtaler skal man finde længden af vektoren, men holder den her? For hvis den gør, tror jeg nok godt jeg kan finde du af resten.
Skriv et svar til: Vinkel mellem to linjer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
