Kemi
kemiopgave.
25. august 2004 af
cs (Slettet)
Hej vil høre om der er nogle der gider at tjekke denne opgave.
Et element er opbygget af to halvceller forbundet med en saltbro. den højre halvcelle bestå af en sølstang i 100 mL 0,01 M sølvnitrat-opløsning, og den venstre består af en sølvstang i 100mL 0,05M sølvnitratopløsning. temperaturen er 25 grader.
a) tegn cellediagrammet
har fået det til
Ag(s)l Ag^(+)(aq, 0,050M)ll Ag^(+)(aq,0,01 M)l Ag(s)
Den elektromotoriske kraft.
venstre halvcelle.
e=0,80V-0,059v* log(1/0,05M)=0,723 V
højre halvcelle
e=0,80V-0,059V*log(1/0,01M)=0,682V
U(o)=0,682V-0,723V=-0,041V
til den venstre halvcelle ledes nu 20 mmol NH(3)(g) og efter kort tid eksisterer der følgende kompleksligevægt i glasset.
Ag+(aq) + 2 NH3(aq) -- Ag(NH3)2+
ligevægten er stærkt forskudt mod højre og den aktuelle koncentration af Ag+ i den venstre halvcelle er derfor meget lille.
B)beregn den aktuelle koncentration af Ag+ i det venstre glas.
0,286V=0,723V-(0,80V+0,059v*log(Ag+)
0,268V=0,723V-0,80V-0,059V*log (Ag+)
0,345 V=-0,059V*log(Ag+)
-5,847V=log(Ag+)
(Ag+)=10^-0,5847v=1,42*10^-6M
C)værdien for kompleksitetskonstanten for den angivne kompleksligevægt.
(NH3)=0,02mol/0,1L=0,2 M
(Ag+)=1,42*10^-6M
(Ag(MH3)2^+)=0,05M-1,42*10^-6M=0,05M
(NH3)=0,2-2*0,05M=0,1M
K=(0,05M)/(0,1)*(1,42*10^-6M)=3,5*10^-5M^-2
Håber nogle vil hjælpe, på forhånd tak.
Et element er opbygget af to halvceller forbundet med en saltbro. den højre halvcelle bestå af en sølstang i 100 mL 0,01 M sølvnitrat-opløsning, og den venstre består af en sølvstang i 100mL 0,05M sølvnitratopløsning. temperaturen er 25 grader.
a) tegn cellediagrammet
har fået det til
Ag(s)l Ag^(+)(aq, 0,050M)ll Ag^(+)(aq,0,01 M)l Ag(s)
Den elektromotoriske kraft.
venstre halvcelle.
e=0,80V-0,059v* log(1/0,05M)=0,723 V
højre halvcelle
e=0,80V-0,059V*log(1/0,01M)=0,682V
U(o)=0,682V-0,723V=-0,041V
til den venstre halvcelle ledes nu 20 mmol NH(3)(g) og efter kort tid eksisterer der følgende kompleksligevægt i glasset.
Ag+(aq) + 2 NH3(aq) -- Ag(NH3)2+
ligevægten er stærkt forskudt mod højre og den aktuelle koncentration af Ag+ i den venstre halvcelle er derfor meget lille.
B)beregn den aktuelle koncentration af Ag+ i det venstre glas.
0,286V=0,723V-(0,80V+0,059v*log(Ag+)
0,268V=0,723V-0,80V-0,059V*log (Ag+)
0,345 V=-0,059V*log(Ag+)
-5,847V=log(Ag+)
(Ag+)=10^-0,5847v=1,42*10^-6M
C)værdien for kompleksitetskonstanten for den angivne kompleksligevægt.
(NH3)=0,02mol/0,1L=0,2 M
(Ag+)=1,42*10^-6M
(Ag(MH3)2^+)=0,05M-1,42*10^-6M=0,05M
(NH3)=0,2-2*0,05M=0,1M
K=(0,05M)/(0,1)*(1,42*10^-6M)=3,5*10^-5M^-2
Håber nogle vil hjælpe, på forhånd tak.
Svar #1
25. august 2004 af tante_toffee (Slettet)
kan - vist nok - huske opgaven... hvilket opgavesæt og navn?
Svar #2
25. august 2004 af cs (Slettet)
den er fra en bog der hedder "opgaver kemi" og har nummer 7,11
Svar #3
25. august 2004 af tante_toffee (Slettet)
hmmm... ikke hvad jeg regnede med, men den ligner rimelig meget en opgave fra et eksamenssæt, tror jeg...
Skriv et svar til: kemiopgave.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
