Fysik
Fotonenergi osv.
28. februar 2008 af
Loup (Slettet)
Hej, jeg har fået denne opgave:
En natriumlampe udsender lys med frekvensen 5,09*10^14 Hz.
a) Hvilken fotonenergi har lyset i joule ? eV ?
b) Hvilken bølgelængde har lyset ?
c) Hvilken farve har lyset ?
Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gøre. Skal jeg gøre brug af formlen E=h*f når jeg skal regne fotonenergien ? og hvordan regner man eV ud ? Jeg kan heller ikke finde ud af hvordan det er man regner bølgelængden ud, men jeg ville tro det var noget med lambda. ???
Jeg vil meget gerne have nogle forslag til nogle resultater.
På forhånd tak. :)
Hej, jeg har fået denne opgave:
En natriumlampe udsender lys med frekvensen 5,09*10^14 Hz.
a) Hvilken fotonenergi har lyset i joule ? eV ?
b) Hvilken bølgelængde har lyset ?
c) Hvilken farve har lyset ?
Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gøre. Skal jeg gøre brug af formlen E=h*f når jeg skal regne fotonenergien ? og hvordan regner man eV ud ? Jeg kan heller ikke finde ud af hvordan det er man regner bølgelængden ud, men jeg ville tro det var noget med lambda. ???
Jeg vil meget gerne have nogle forslag til nogle resultater.
På forhånd tak. :)
Svar #1
28. februar 2008 af Kurro (Slettet)
Tjaa. Husk at bølgelængde og frekvens er meget tæt forbundet. eV kan slås op i en databog eller på google.
Jeg kunne godt give dig løsningen , men prøv at kommer med eget forslag først.
Jeg kunne godt give dig løsningen , men prøv at kommer med eget forslag først.
Svar #2
28. februar 2008 af mathon
En natriumlampe udsender lys med frekvensen 5,09*10^14 Hz.
a) Hvilken fotonenergi har lyset i joule ? eV ?
E = h*f = (6,62608*10^(-34) Js)*(5,09*10^14 s^(-1)) = 3,37267 J = 2,10506 eV
b) Hvilken bølgelængde har lyset ?
lambda = c/f = (2,99792*10^8 m/s)/(5,09*10^14 s^(-1)) = 5,88983*10^(-7) m =
588,983 nm
c) Hvilken farve har lyset ? gult
a) Hvilken fotonenergi har lyset i joule ? eV ?
E = h*f = (6,62608*10^(-34) Js)*(5,09*10^14 s^(-1)) = 3,37267 J = 2,10506 eV
b) Hvilken bølgelængde har lyset ?
lambda = c/f = (2,99792*10^8 m/s)/(5,09*10^14 s^(-1)) = 5,88983*10^(-7) m =
588,983 nm
c) Hvilken farve har lyset ? gult
Skriv et svar til: Fotonenergi osv.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
