Matematik

Regn med Porto

29. februar 2008 af sluise (Slettet)

Herunder ses en tabel der viser hvordan portoen i 2007 for et såkaldt storbrev sendt inden for Danmarks grænser afhænger af brevets vægt:

Vægt m 0<m<50 50<m<100 100<m<250 250<m<500 500<m<1000
i gram 6,00 8,25 13,50 22,50 30,00

For denne forsendelsetype er portoen en funktion af brevets vægt.

Jeg har selv tegnet den ind på papir, men er i tvivl om denne opgave.

Hvis et brev vejer mere end 1000g skal det frankeres som et maxibrev. Et Maxibrev må højst være 60 cm langt, og skal desuden opfylde, at længde+bredde+tykkelse højst må være 90 cm

OPGAVEN: Gør rede for, at hvis et maxibrev er 60 cm langt og længde+bredde+tykkelse=90cm, da er brevets bredde (b) en funktion af brevets tykkelse (t)
Angiv et regneudtryk for denne funktion.

Håber i kan hjælpe med denne opgave, så bliver jeg glad.

Louise

Svar #1
29. februar 2008 af sluise (Slettet)

Skemaet er lavet en smule forkert for 6.00 og 8.25 osv det er prisen. det stod der bare ikke lige. håber i kan forstå det, ellers spørg

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2008 af dnadan (Slettet)

90cm=60cm+b+t <=> 90cm-60cm=b+t <=> 30cm-t=b

Svar #3
29. februar 2008 af sluise (Slettet)

Mange tak. Det var også sådan jeg havde tænkt nogenlunde. Men det hjalp meget. Tak!

Skriv et svar til: Regn med Porto

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.