Matematik

eksponentiel funktion

29. februar 2008 af Gyldenbær (Slettet)
hej igen..

Jeg er gået i stå ved en opgave omkring eksponentielle funktioner.

Opgaven lyder således:

Bestem en forskrift for den eksponentielle voksende funktion f, der har vækstrate 20%, og for hvilken f(0)=10.

Altså, har fundet a, som er 1,20.. men ved ikke rigtig hvad jeg så skal gøre.

Håber nogle kan hjælpe mig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2008 af dnadan (Slettet)

nu har du foreløbeligt:
f(x)=b*1,2^x

Du ved, at f(0)=10
dvs.
f(0)=10=b*1,2^0=b

dvs. b=10

Svar #2
29. februar 2008 af Gyldenbær (Slettet)

okay, tak.. havde faktisk tænkt lidt i den retning, men kunne bare ikke helt finde ud af det, når der stod 1,2^0.. vidste ikke helt hvad det så blev.. men det bliver 1, ikk?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Noget i nulte giver altid en, thi:
1=a^n/a^n=a^(n-n)=a^0

Svar #4
29. februar 2008 af Gyldenbær (Slettet)

arh, tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#4
alternativt, ta' et kig på:
http://peecee.dk/upload/view/100925

Dét er nok lidt mere forklarende :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2009 af mmmaaarrriiiaaa (Slettet)

hvordan fandt du a?????


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2009 af Danno (Slettet)

vækstraten i en eksponentiel funktion kan skrives som fremskrivningsfaktoren. Dvs. er vækstraten 20 % er a = 1,20. er vækstraten 50 % er a = 1,5 osv.


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.