Fysik
Afbøjningsvinkel til 3. orden..
01. marts 2008 af
1g (Slettet)
Hej..
-Laserlys med bølgelængden 632,8 nm sendes mod et gitter med gitterkonstanten 3,33*10^-6 m.
Beregn afbøjningsvinklen til 3. orden.-
Jeg gør sådan: Sin = 3*6,328*10^-9 / 3,33*10^-9
Men det kan lommeregneren ikke regne ud, da resultatet bliver 5,7.
Ved ikke hvor fejlen er??
-Laserlys med bølgelængden 632,8 nm sendes mod et gitter med gitterkonstanten 3,33*10^-6 m.
Beregn afbøjningsvinklen til 3. orden.-
Jeg gør sådan: Sin = 3*6,328*10^-9 / 3,33*10^-9
Men det kan lommeregneren ikke regne ud, da resultatet bliver 5,7.
Ved ikke hvor fejlen er??
Svar #1
01. marts 2008 af mathon
d*sin(phi_n) = n*lambda
sin(phi_n) = n*(lambda/d)
phi_n = sin^-1[n*(lambda/d)], som med n=3
giver
phi_n = sin^-1[3*((632,8*10^(-9) m)/(3,33*10^(-6) m))] = 34,7568° =
ca. 34,8°
sin(phi_n) = n*(lambda/d)
phi_n = sin^-1[n*(lambda/d)], som med n=3
giver
phi_n = sin^-1[3*((632,8*10^(-9) m)/(3,33*10^(-6) m))] = 34,7568° =
ca. 34,8°
Svar #2
01. marts 2008 af DON CARLOS (Slettet)
Kan ikke se fejlen.
Hvis du prøver at vende formlen;
n*lambda=d*sin(v_3.orden) ->
3*6,328*10^-9=5,701*3,33*10^-9
Det går op. - så ud fra de informationer du kom med så passer dit resultat. Det eneste underlige jeg kan se er størrelsen på din gitterkonstant er utrolig lav, derfor bliver vinklen ikke særlig stor?
Hvis du prøver at vende formlen;
n*lambda=d*sin(v_3.orden) ->
3*6,328*10^-9=5,701*3,33*10^-9
Det går op. - så ud fra de informationer du kom med så passer dit resultat. Det eneste underlige jeg kan se er størrelsen på din gitterkonstant er utrolig lav, derfor bliver vinklen ikke særlig stor?
Svar #3
01. marts 2008 af DON CARLOS (Slettet)
Undskyld mener selvfølgelig;
3*(6,328*10^-9) = (3,33*10^-9)*5,701
3*(6,328*10^-9) = (3,33*10^-9)*5,701
Skriv et svar til: Afbøjningsvinkel til 3. orden..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
