Studievejledning

HF efter 1.g?

01. marts 2008 af Katteape (Slettet)
Hej!

Jeg gik ud af norsk folkeskole, der svarer til dansk 9. klasse, foråret 07. Derefter har jeg gået i gymnasiet, grundforløbet med naturvidenskabelig studieretning, men skiftede efter jul til klassisk med græsk/latin A.
Grunden til at jeg skiftede fra nat. til klassisk var, at jeg simpelthen var gået meget træt, og ku’ ikke se for mig at skulle gå tre år med den studieretning.

Jeg indser nu, at græsk og latin er for svært for mig, og selv om jeg bruger tid på lektier og afleveringer synes jeg ikke rigtigt det kan betale sig. Hvad skal jeg bruge græsk og latin til, selv om det er ret fedt at have på min CV?
Afleveringer og oplæg til timerne arbejder jeg med måske to-tre timer hver dag, nogle ganger mere, i tillæg til de ”ordinære” lektier, og jeg har næsten ikke overskud til noget andet fordi det gør mig alt for stresset.

Nu vil jeg gerne skifte til Hf (toårig). Det vurderede jeg da jeg drøftede studieretningsskift i efteråret, men da skulle jeg vente til efterår 08 med at starte, og jeg troede, at mine arbejdsvaner ville blive ødelagt.
For at starte på Hf skal man have 10. klasse eller tilsvarende undervisning, evt. individuel vurdering/optagelsesprøve. Hvordan vil mit forløb i gymnasiet være, hvis jeg fuldfører 1. g? Evt. med matematik, der afsluttes i år, vil jeg få merit for det?

Og til jer, er både har gået i gymnasiet og på Hf; hvordan er fordelingen af afleveringer og lignende? Jeg synes jeg har ret mange afleveringer nu, men de fleste er i græsk og latin.


Jeg vurderer at søge på Det Frie Gymnasium, men da jeg er udeboende fra Norge lurer jeg på hvad i synes om skolepenge; er det urimelig at betale 20900 kroner for at tage hele Hf-uddannelsen dér? Er det upraktisk at have med mig et studielån af den størrelse videre?


Håber der er nogle mennesker der tog sig tid til at læse, det ville hjulpet mig rigtig meget ?

Svar #1
01. marts 2008 af Katteape (Slettet)

[I stedet for "?" i den sidste sætning, skulle der have været ":)"]

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2008 af allan_sim

#0.
Et afsluttet grundforløb plejer at være nok til at ækvivalere 10. klasse, og en hel 1.g er det uden tvivl. Hvis du afslutter fag i stx, der samtidig er fag i 1.hf, kan du få merit for disse, men du skal huske at søge om det fra studiestart, da du ellers ikke er berettiget til det. For dig vel det konkret kunne være matematik C og kunstnerisk fag.

Svar #3
07. marts 2008 af Katteape (Slettet)

Jeg har så bestemt mig for at søge, og hellere bare håbe på, at jeg kommer ind ^^


Nogle flere spørgsmål;
-Hvilket ansøgningsskema skal jeg bruge? Det for elever, der ikke går i skole?
-Hvilke karakterer skal jeg vedlægge min ansøgning? Jeg har mine afgangskarakterer fra folkeskolen, og 2. standpunkt fra 1. g frigives 11. mars.

Og et "tillæggsspørgsmål" fordi jeg kommer til, at søge DFG; må jeg godt søge kreativlinje som 1. prioritet og kommunikationslinje som nr. 2?
Er det nogle der ved, om det er svært at komme ind på Det Fri/ er det mange ansøgere til de plasserne, der findes?

Skriv et svar til: HF efter 1.g?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.