Matematik

4 ! Hvad betyder det?

02. marts 2008 af sandybelle (Slettet)
god morgen alle sammen :)

sidder lige med en tekst og kan ikke forstå hva 4 ! betyder!? Håber nogen af jer ved det.

på forhånd mange tak
sandy

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2008 af Pitzner* (Slettet)

4!(fakultet) = 4*3*2*1

Se evt http://da.wikipedia.org/wiki/Fakultet_(matematik)

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2008 af Isomorphician

n! = 1*2*3*...*n

Svar #3
02. marts 2008 af sandybelle (Slettet)

nå okay.. mange tak for jeres hjælp!!

men ifølge den der link betyder 0! = 1 hvordan kan det være?

jeg vil mene sådan som i forklarer det 1! = 1 ?? eller


mange tak endnu engang =)

Svar #4
02. marts 2008 af sandybelle (Slettet)

nej.. 1 ! = 0

ikke også?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2008 af blackduck (Slettet)

#3

Nej 1! giver 1

Hvorfor skulle det være lig med 0?

Det er rigtigt, at 0! også er lig med 1. Men dette er lidt af en spidsfindighed, som ikke lige er til at forklare.

Svar #6
02. marts 2008 af sandybelle (Slettet)

okay.. jeg tror jeg må heller lære det som en fingerregel så hehe...

det er fordi jeg kom til at skrive forkert i lommeregnen, glemte parentesen!
skrev nemlig 1 * 0 istedet for 1 * (1-1) =( Men nu ha jeg forstået min fejl.. =)

men mange tak for Hjælp =)
Ha en fortsat go' weekend!

Skriv et svar til: 4 ! Hvad betyder det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.