Matematik
3 små mat opgaver..
03. marts 2003 af
darkseer (Slettet)
Hej... Håber nogen kan hjælpe mig med disse 3 opgaver..
1) Løs ligningen log(20x-5)-logx=1
Her ved jeg godt at jeg skal frem til noget der ligner dette eksempel: logx = 20 => x = 10^20
Men jeg aner ikke hvordan jeg kommer dertil..
2) Omskriv 25x^2 + 10x + 1 .
Ved mange udregninger, får jeg dette, som virker forkert: (5x+1)^2
3) Reducér 2a(3b-4a)+3b(2b-a)+a(2a-3b)..
Jeg finder frem til dette: -2a^2 + 6b^2.. Hva sir I til det?
1) Løs ligningen log(20x-5)-logx=1
Her ved jeg godt at jeg skal frem til noget der ligner dette eksempel: logx = 20 => x = 10^20
Men jeg aner ikke hvordan jeg kommer dertil..
2) Omskriv 25x^2 + 10x + 1 .
Ved mange udregninger, får jeg dette, som virker forkert: (5x+1)^2
3) Reducér 2a(3b-4a)+3b(2b-a)+a(2a-3b)..
Jeg finder frem til dette: -2a^2 + 6b^2.. Hva sir I til det?
Svar #1
03. marts 2003 af Mr_Fuzzy (Slettet)
1) Løs ligningen log(20x-5)-logx=1
log((20x-5)/x)=1 =
(20x-5)/x=10^1 =
20x-5=10x =
10x=5
x = 1/2
2) Omskriv 25x^2 + 10x + 1 .
(5x+1)^2 det er rigtigt nok, benyttet a^2+b^2+/-2ab
3) Reducér 2a(3b-4a)+3b(2b-a)+a(2a-3b)
2a(3b-4a)+3b(2b-a)+a(2a-3b) =
[6ab-8a^2]+[6b^2-3ab]+[2a^2-3ab] =
[-6a^2]+[6b^2]
log((20x-5)/x)=1 =
(20x-5)/x=10^1 =
20x-5=10x =
10x=5
x = 1/2
2) Omskriv 25x^2 + 10x + 1 .
(5x+1)^2 det er rigtigt nok, benyttet a^2+b^2+/-2ab
3) Reducér 2a(3b-4a)+3b(2b-a)+a(2a-3b)
2a(3b-4a)+3b(2b-a)+a(2a-3b) =
[6ab-8a^2]+[6b^2-3ab]+[2a^2-3ab] =
[-6a^2]+[6b^2]
Skriv et svar til: 3 små mat opgaver..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
