Matematik
3 små mat opgaver..
03. marts 2003 af
darkseer (Slettet)
Hej... Håber nogen kan hjælpe mig med disse 3 opgaver..
1) Løs ligningen log(20x-5)-logx=1
Her ved jeg godt at jeg skal frem til noget der ligner dette eksempel: logx = 20 => x = 10^20
Men jeg aner ikke hvordan jeg kommer dertil..
2) Omskriv 25x^2 + 10x + 1 .
Ved mange udregninger, får jeg dette, som virker forkert: (5x+1)^2
3) Reducér 2a(3b-4a)+3b(2b-a)+a(2a-3b)..
Jeg finder frem til dette: -2a^2 + 6b^2.. Hva sir I til det?
1) Løs ligningen log(20x-5)-logx=1
Her ved jeg godt at jeg skal frem til noget der ligner dette eksempel: logx = 20 => x = 10^20
Men jeg aner ikke hvordan jeg kommer dertil..
2) Omskriv 25x^2 + 10x + 1 .
Ved mange udregninger, får jeg dette, som virker forkert: (5x+1)^2
3) Reducér 2a(3b-4a)+3b(2b-a)+a(2a-3b)..
Jeg finder frem til dette: -2a^2 + 6b^2.. Hva sir I til det?
Svar #1
11. marts 2003 af SP anonym (Slettet)
1)
log(20x-5)-logx = 1
log((20x-5)/x) = 1
(20x-5)/x = 10^1
20x-5 = 10x
10x = 5
x = 1/2
2)
Jeg har desværre ikke lige tid, men håber du kan bruge opgave 1 til noget...
log(20x-5)-logx = 1
log((20x-5)/x) = 1
(20x-5)/x = 10^1
20x-5 = 10x
10x = 5
x = 1/2
2)
Jeg har desværre ikke lige tid, men håber du kan bruge opgave 1 til noget...
Svar #2
11. marts 2003 af Xabbu (Slettet)
Jeg kan lige prøve at se på de 2 andre så.
Nummer 2 ser rigtig ud... Og nummer 3:
Reducér 2a(3b-4a)+3b(2b-a)+a(2a-3b):
6ab-8a^2+6b^2-3ab+2a^2-3ba =
-6a^2+6b^2
/Xabbu
Nummer 2 ser rigtig ud... Og nummer 3:
Reducér 2a(3b-4a)+3b(2b-a)+a(2a-3b):
6ab-8a^2+6b^2-3ab+2a^2-3ba =
-6a^2+6b^2
/Xabbu
Skriv et svar til: 3 små mat opgaver..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
