Kemi
beregne pH
02. marts 2008 af
Chimmi (Slettet)
Kaffesyre er en monoprot syre med pKs lig med 4,62 ved 25 grader celcius.
a) Hvordan beregnes pH for en 2,5*10^-3 M opløsning af kaffesyre i vand ved 25 grader celsius?
på forhånd mange tak
a) Hvordan beregnes pH for en 2,5*10^-3 M opløsning af kaffesyre i vand ved 25 grader celsius?
på forhånd mange tak
Svar #1
02. marts 2008 af dnadan (Slettet)
hvad indikerer det om syren, når pKs=4,62? svag, middelstærk eller stærk?
Svar #3
02. marts 2008 af Chimmi (Slettet)
nåhh, ja så jeg bruger bare formlen for en middelstærk syre ikk? eller en stærk syre?
Svar #4
02. marts 2008 af mathon
i hvert fald ikke stærk!!!
som svag syre:
pH = 0,5(pKs-log(Cs)) = 0,5(4,62-log(2,5*10^(-3))) = 2,11
som middelstærk syre:
Ks = 10^(-4,62) = 0,000023988
pH = -log[(-Ks+sqrt(Ks^2+4*Ks*Cs))/2] =
-log[(-0,000023988+sqrt(0,000023988^2+4*0,000023988*2,5*10^(-3)))/2] = 3,63
som svag syre:
pH = 0,5(pKs-log(Cs)) = 0,5(4,62-log(2,5*10^(-3))) = 2,11
som middelstærk syre:
Ks = 10^(-4,62) = 0,000023988
pH = -log[(-Ks+sqrt(Ks^2+4*Ks*Cs))/2] =
-log[(-0,000023988+sqrt(0,000023988^2+4*0,000023988*2,5*10^(-3)))/2] = 3,63
Skriv et svar til: beregne pH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
