Matematik

eksponentiel funktion hjælp!

02. marts 2008 af andersdeluxe (Slettet)
Jeg har to punkter: (0.15) og (22.215)

Jeg skal finde a i en eksponentiel funktion så bruger formlen:

a=(x2-x1)kvadratrod(y2/y1)! Men kan ikke huske:

Er x2=0
x1=15
y2=22
y1=215

???

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Du mener den (x2-x1) rod af y2/y1
også skrevet som:
a= (y2/y1)^(1/(x2-x1))

Indsæt i denne formel for at beregne a i f(x)=b*a^x
hvorefter b kan findes ved indsættelse og isolering i selvsamme f(x)=b*a^x

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

(0;15) og (22;215)

x1=0
x2=22

y1=15
y2=215

Din formel har i øvrigt ikke noget med nogen kvadratrod at gøre!

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

#0.
Benyt hellere komma som koordinatseperator.

x1 = 0
y1 = 15

x2 = 22
y2 = 215

Du kan ikke benytte en negativ rod af noget, så det er vigtigt, at du ikke bytter rundt.

Svar #4
02. marts 2008 af andersdeluxe (Slettet)

Ja det er jeg med på, men jeg prøver igen: Hva svarer y2 y1 x1 x2 til?

Svar #5
02. marts 2008 af andersdeluxe (Slettet)

MANGE TAK!! <33 :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2008 af mathon

a^(x2-x1) = (y2/y1)

a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

a = (215/15)^(1/(22-0)) = 1,12866

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

Jeg er igen for langsom på tasterne. :~)

#3. Præcisering:
benytte en negative rod af noget --> tage en negativ rod af noget

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#3
Hvad er det sidste nu for noget?

Skriv et svar til: eksponentiel funktion hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.