Kemi

pH for opløsningen

02. marts 2008 af Chimmi (Slettet)
Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med at beregne pH i opgave 3 b) i linket: http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/2000-10-2.pdf ?

Jeg har beregnet a) koncentrationen til: 0,214 M, ved at sige: n= m/M =2,00g/C6H5NH2 =0,0215 mol.

c=n/v=0,0215mol/0,100L= 0,214 M. Er det rigtigt?

Hvordan bestemmes pH i b) ?

på forhånd mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Prøv at finde pKb i databogen. Brug så pH-formlerne for udregningen af pH.

Svar #2
02. marts 2008 af Chimmi (Slettet)

hvilket stof vil du da finde pKb for?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/101322

Skriv et svar til: pH for opløsningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.