Matematik
Areal og Integral - HJÆLP!
02. marts 2008 af
NTBay (Slettet)
Jeg sidder her med en opgave, hvor funktionen f er givet ved f(x) 0 2x^2-3x+3. Grafen for f afgrænser sammen med y-aksen og linjerne med ligningen x = 1 og x = 3 et område. Undersøg om dens areal er 34/3.
Hvordan gør jeg det? Forklar gerne hvorfor udregningerne bliver som de bliver.
Jeg har godt en formel for det, men forstår ikke, hvordan man kommer fra A til B, hvis det kan forklares sådan.
På forhånd tak!
Hvordan gør jeg det? Forklar gerne hvorfor udregningerne bliver som de bliver.
Jeg har godt en formel for det, men forstår ikke, hvordan man kommer fra A til B, hvis det kan forklares sådan.
På forhånd tak!
Svar #1
02. marts 2008 af Isomorphician
Start med at finde en stamfunktion til f(x), og find derefter det bestemte integrale fra 1 til 3
Svar #2
02. marts 2008 af qspace (Slettet)
Først skal man finde en stamfunktion til f(x).
Til at finde stamfunktionen kan du bruge denne regel.
x^(n+1)/(n+1)
Til denne funktion:
f(x)= 2x^2-3x+3
Vil stamfunktionen være:
F(x)= (2x^3)/3 - (3x^2)/2 + 3x
For at finde arealet, er reglen så:
F(b)-F(a)
Hvilket i dette tilfælde er:
F(3) - F(1)
Så skulle du gerne komme frem til 34/3. :)
Til at finde stamfunktionen kan du bruge denne regel.
x^(n+1)/(n+1)
Til denne funktion:
f(x)= 2x^2-3x+3
Vil stamfunktionen være:
F(x)= (2x^3)/3 - (3x^2)/2 + 3x
For at finde arealet, er reglen så:
F(b)-F(a)
Hvilket i dette tilfælde er:
F(3) - F(1)
Så skulle du gerne komme frem til 34/3. :)
Skriv et svar til: Areal og Integral - HJÆLP!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
