Matematik
Ligning med potenser
03. marts 2008 af
solsikken34 (Slettet)
Jeg har denne ligning:
(2 b^-2)^3*(2^3b^2)^3*(2^2b)=8
Alle de potenser indeni og udenpå parenteser har gjort mig meget forvirret.
En eller flere venlige sjæle.. vil I hjælpe mig?
(2 b^-2)^3*(2^3b^2)^3*(2^2b)=8
Alle de potenser indeni og udenpå parenteser har gjort mig meget forvirret.
En eller flere venlige sjæle.. vil I hjælpe mig?
Svar #1
03. marts 2008 af dnadan (Slettet)
Prøv at reducere venstre side ved at benytte dine potensregneregler, som samt med eksempler kan ses på:
http://peecee.dk/upload/view/101502
Herefter er det angiveligt lidt lettere at løse den :-)
http://peecee.dk/upload/view/101502
Herefter er det angiveligt lidt lettere at løse den :-)
Svar #2
03. marts 2008 af solsikken34 (Slettet)
Tak, det var en fin side, nu har jeg prøvet.. Er det rigtigt eller?
2^-6*b^-6*2^9*b^6*2^2*b=8
2^5*b=8
b= 0,25
?? :-)
2^-6*b^-6*2^9*b^6*2^2*b=8
2^5*b=8
b= 0,25
?? :-)
Skriv et svar til: Ligning med potenser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
