Matematik
eksponentiel funktion
03. marts 2008 af
ann3sofie (Slettet)
Hej skal bestemme forskriften for den ekponentielle udvikling der skærer punkterne (-2;2,56) og (2;6.25)
a=(x2-x1)^kvardratrod(y2/y1)
a=2-(-2)^kvardratrod(6,25/2,56)
a=8,72
b=y1/a^x1
b=2,56/8,72^-2
b=194,6
Forskriften bliver derfor y=194,6*8,72^x
Er den rigtig?, For synes den virker forkert
a=(x2-x1)^kvardratrod(y2/y1)
a=2-(-2)^kvardratrod(6,25/2,56)
a=8,72
b=y1/a^x1
b=2,56/8,72^-2
b=194,6
Forskriften bliver derfor y=194,6*8,72^x
Er den rigtig?, For synes den virker forkert
Svar #1
03. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)
Fremgangsmåden er rigtig, men du regner forkert da du indsætter værdierne.
Svar #2
03. marts 2008 af dnadan (Slettet)
Du må også lige huske på, at det ikke er kvadratroden du som sådan har fat i. Men den (x2-x1)'te rod.
Svar #8
03. marts 2008 af ann3sofie (Slettet)
Så siger jeg gracias :D Tænkte sgu nok at der var noget galt :p
Skriv et svar til: eksponentiel funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
