Matematik
Ligning med parenter og forskellig nævner
03. marts 2008 af
solsikken34 (Slettet)
Jeg har denne ligning, som jeg har forsøgt at løse, men noget siger mig, at det er forkert løst.
Vil I hjælpe?
(3a+6)/18+(-2a-3)/9-(5a+8)/12=a
3a+6/18-2a-3/9-5a-8/12=a
2*(3a+6)/36-4*(2a-3)/36-3*(5a-8)/36=a
6a+12/36-8a-12/36-15a-24/36=a
12-12-24=36a-6a+8a+15a
-24=53a
-24/53=a
a= -0,4528
Vil I hjælpe?
(3a+6)/18+(-2a-3)/9-(5a+8)/12=a
3a+6/18-2a-3/9-5a-8/12=a
2*(3a+6)/36-4*(2a-3)/36-3*(5a-8)/36=a
6a+12/36-8a-12/36-15a-24/36=a
12-12-24=36a-6a+8a+15a
-24=53a
-24/53=a
a= -0,4528
Svar #1
03. marts 2008 af rosiette (Slettet)
jeg har solvede den og fået a til det samme som dig :-)
Skriv et svar til: Ligning med parenter og forskellig nævner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
