Studievejledning

Jeg er fritaget fra idræt og kan derfor ikke blive student!? - AFKLARING

03. marts 2008 af Ykita (Slettet)
Goddag folkens.

Jeg selv og en veninde har været stærkt påvirket af nogle rygter som har floreret i samfundet på det sidste.

Rygterne lyder at man ikke kan blive student fordi man er fritaget fra idræt og derfor mangler et fag på Cniv. Jeg blev chokeret fordi jeg i starten af 3.g kæmpede for et erstatningsfag da jeg allerede der vidste at jeg ikke kunne have idræt resten af året grundet skader og operationer. I kan forestille jer hvor vred jeg var her 3 måneder før jeg skal være student.

I dag fik jeg klaring på sagen og da jeg har hørt om adskellige andre folk med samme problem, vil jeg poste det her så folk kan læse med.

1: Det er korrekt at du skal have et erstatningsfag på Cniv men dette er kun gældende såfremt at man fra starten af 1.g kan melde sig fri for alle 3 år grundet handicap eller voldsomme skader. Kun i dette tilfælde kan man modtage undervisning i et andet fag.

2: Bliver man skadet efter at have pågyndt sit fag (idræt) allerede i 1.g (selv efter kun en gangs deltagelse i faget), kan man derfor ikke indstilles til et andet fag på Cniv og er derfor tvunget til at deltage i den teoretiske del på sidelinien resten af sin tid på gymnasiet. Man får ikke en karakter for dette arbejde hvilket resulterer i at man ikke har en endelig karakter i idræt på sit studenterbevis, ganske enkelt fordi man ikke har gennemført faget.

Det er her at det kan tolkes som om at man derfor MANGLER et fag på Cniv og derfor at rygterne er opstået, men det er en fejlopfattelse!

Jeg har D.D. fået af vide at jeg sagtens kan bive student. Jeg mangler ikke et fag, men en karakter da jeg har deltaget i det teoretiske men ikke det praktiske. Såfremt det fremgår af mit eksamensbevis at jeg har været fritaget (hvilket skal fremgå pr. lov) fra faget grundet særlige omstændigheder, er der intet problem.

Jeg kan altså sagtens blive student uden at have en karakter for faget idræt.

Jeg håber at denne besked kan hjælpe mange elever til at få ro over deres hoveder igen her i eksamens perioden. I er velkommen til at skrive til [email protected] hvis i har yderligere spørgsmål.

Mvh Stine

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2008 af OnlyMe07 (Slettet)

Hold da op.. sikke noget ..
idræt som om det livs vigtigste ting for at kunne blive KLOGE ÅGE!
Men godt du fik det afklart ..
Og flot du deler det med os andre ..

:)

Svar #2
04. marts 2008 af Ykita (Slettet)

Mange tak

ja jeg synes også den var modbydelig at få smidt i hovedet her 3 måneder op til eksamen og derfor ville jeg dele den. Hvisfolk kendr nogle som har hørt det samme og går rundt og bekymrer sig, så giv dem endelig beskeden. Det er ikke sjovt at gå og tænke på når man i forvejen er meget opsat på at blive færdig.

Mvh Stine

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2008 af 13tallet (Slettet)

Det er underligt!

Jeg blev fritaget fra idræt i sommerferien mellem 2. og 3.g, og kom dermed på det c-niveaus billedkunst hold i 3.g (ja, sammen med 1.gerne...)...

Så.. det KAN man åbenbart godt? Hvis rektor virkelig gerne vil...

Sofie

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2008 af OnlyMe07 (Slettet)

#2

Det var sååh lidt :)

Jaah man det må være skrækkeligt ..! hvor nedren.!
Man må endelig sig det videre...
det da synd at folk bekymre sig når man kan når at lave noget om indda.!
nææ det da ikke spor sjov..!

Onlyme07

Skriv et svar til: Jeg er fritaget fra idræt og kan derfor ikke blive student!? - AFKLARING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.