Matematik
Eksponentionel ligning
03. marts 2008 af
RikkeKring (Slettet)
Hejsa (:
lige en lille ligning til de kloge ..
mangler lidt hjælp.
hvilken metode osv?
30 * 1,5^x = 6 * 1,2^x
Hvordan gøres dette og hvad giver den?
lige en lille ligning til de kloge ..
mangler lidt hjælp.
hvilken metode osv?
30 * 1,5^x = 6 * 1,2^x
Hvordan gøres dette og hvad giver den?
Svar #1
03. marts 2008 af Sherwood (Slettet)
30*(1,5)^x=6*(1,2)^x
<=>
30/6=1,2^x/1,5^x
<=>
log(30/6)=log(1,2/1,5)*x
<=>
log(30/6)/log(1,2/1,5)=x
<=>
30/6=1,2^x/1,5^x
<=>
log(30/6)=log(1,2/1,5)*x
<=>
log(30/6)/log(1,2/1,5)=x
Svar #2
03. marts 2008 af mathon
...hjælpere kan evt. konsultere
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=481297
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=481297
Svar #5
03. marts 2008 af RikkeKring (Slettet)
mathon: hvad mener du?
tusind tak for hjælpen.
jeg fandt ud af den sidste tak.
tusind tak for hjælpen.
jeg fandt ud af den sidste tak.
Skriv et svar til: Eksponentionel ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
