Matematik

funktion

04. marts 2008 af Lisa02 (Slettet)
Jeg har en funktion og i opgaven står der at jeg skal angive alle de x-værdier, som man kan sætte ind.
Det skal lige sige, at funktionen er skrevet op som en brøk.
Hvad er det så funktionen IKKE må give? Tælleren må sikkert ikke være større end nævneren. Er der andre krav?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2008 af peberdelfinen (Slettet)

tælleren må da gerne være større end nævneren...

nævneren må bare ikke give nul!!!

Svar #2
04. marts 2008 af Lisa02 (Slettet)

må nævneren gerne give et minus-tal så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2008 af peberdelfinen (Slettet)

I en brøk må du dele med alle tal bort set fra 0.

Huskeregel: "Den der deler med 0, er dummere end et hul"

Svar #4
04. marts 2008 af Lisa02 (Slettet)

#3

Så hvis jeg får et svar der hedder: (0/3) så skirver man bare = 0

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2008 af peberdelfinen (Slettet)

hvad lyder din opgave på?

Svar #6
04. marts 2008 af Lisa02 (Slettet)

Bestem funktionsværdierne af x = 1

udfra denne funktion: f(x)=(x-1)/(x+2)

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2008 af peberdelfinen (Slettet)

Funktionsværdien af 1= f(1)

du sætter altså bare 1 ind på x'2 plads og regner f(x)

Svar #8
04. marts 2008 af Lisa02 (Slettet)

Det vil sige:

f(x)=(x-1)/(x+2) <=>

f(x)=(1-1)/(1+2) <=>

f(x)=(0)/(3) <=>

f(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. marts 2008 af peberdelfinen (Slettet)

ja

Svar #10
04. marts 2008 af Lisa02 (Slettet)

tak

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Det skal dog nævnes, at der er et overforbrug af biimplikation.

Skriv blot:
f(x)=(x-1)/(x+2)

f(1)=(1-1)/(1+2)=0/3=0

Svar #12
04. marts 2008 af Lisa02 (Slettet)

#11

Jamen gøre det noget, at man bruger biimplikationerne meget?

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

#11 og #12

Det er ligegyldigt i gymnasiet.

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. marts 2008 af hoda (Slettet)

næ tror jeg ikke

Brugbart svar (0)

Svar #15
04. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#12
Min lærer blev irriteret, hvis man brugte virkelig mange, hvor det slet ikke var nødvendigt, og det kan trække ned på helhedsindtrykket.
- Og hvorfor skrive mere end højst nødvendigt, matematik er et fag, hvor man helst skal gå den korte vej, såfremt dette er muligt :-)

#13 Ikke hos alle lærere.

Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.