Matematik

MATEMATIK!!! ligning og ulighed...

28. august 2004 af Dunner (Slettet)
Hej! Jeg har 2 opgaver jeg har simpelthen ikke kan gennemskue...

*E jeg mener det der græske eller latinske bogstav der ligner et stor E...


Opg. 1
Løs ligningen: 2*(cos(x)+1)=2 xE[0;2pi]


Opg. 2
Løs uligheden: 2(sin(x)-1)>eller=4 xE[0;2pi]

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Du skal bar løse ligningen mht x
1.
2*(cos(x)+1)=2 <=>
cos(x)+1=1 <=>
cos(x)=0 <=>
acos(0=x
x = 0,5Pi

Så skal du bestemme alle løsningen inden for intervallet [0;2Pi].

Svar #2
28. august 2004 af Dunner (Slettet)

Hvordan får du 2*(cos(x)+1)=2 <=>
cos(x)+1=1 ??? Det kan jeg ikke helt se!

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Han dividerer med 2

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2004 af Jannik (Slettet)

Første:
2*(cos(x)+1)=2
cos(x)+1=1
cos(x)=0

anden:
2(sin(x)-1) = 4
sin(x)-1=2
sin(x)= 3
prøv at sætyte ind i lommeregner!!!

Svar #5
30. august 2004 af Dunner (Slettet)

#1: hvardan får man cos(0)=x
x = 0,5Pi ??? Er det så Løsningsmængden: L =[0,5Pi] der er facitet?


#4: hvad mener du med "sætyte"?



Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2004 af frodo (Slettet)

det er arccos=invcos=cos^-1 altså den inverse funktion til cosinus der er lig 0

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Husk, der er 2 løsninger ved den 1.

x = 0,5Pi
x = 2Pi - 0,5Pi = 1,5Pi

Svar #8
31. august 2004 af Dunner (Slettet)

Hey! Nu vil jeg gerne lige ha' det hele på det rene...

Opg. 1
Mit resultat: x = 0,5Pi og 1,5Pi

Opg. 2
Mit resultat: x = 1Pi

Er det godt nok at skrive resultatet sådan? (er der ikke noget med en løsningsmængde)?

Skriv et svar til: MATEMATIK!!! ligning og ulighed...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.